מגן החרקים שהולך שם?
מ"מנהל הפאב" מאור משה?
או אולי מהקריאה הזועקת למשרד הבריאות להגיע ולבדוק מה באמת הולך בפנים?
נכנסתי לפאב הזה לראשונה בפברואר 2018 למשחקי ליגת האלופות ודאגתי באופן קבוע למשוך תמיד את החברים שלי למפגשים בפאב הזה. מאז היינו נפגשים למונדיאלים, משחקי יורו או סתם ישיבות על בירה בערב. עם השנים שמנו לב שהמקום משנה את פניו לרעה אבל שום דבר לא הכין אותנו למה שהתרחש שלשום.
נכנסנו אתמול לתוך המקום לשבת על בירה והמבורגר והתיישבנו בספות שבחלק החיצוני המקורה של המקום. ואני מדגיש, לא מדובר באזור חיצוני אלא שטח מקורה שהוא בתוך המתחם ששייך למקום. ותיכף תבינו למה אני מדגיש את זה.
מהרגע שהתיישבנו, התחילו לצאת מהחריצים ברצפה ג'וקים חומים בגודל של חולדות והתחילו לקפץ על הרצפה והשיא היה שכשהגיע האוכל והשתייה הם אשכרה טיפסו באלגנטיות לשולחן וביקשו "לארח לנו חברה" בארוחה.
זה התחיל עם ג'וק שיצא מתוך הרצפה ועלה לי על הרגל, המשיך עם אחרים שצצו מהצדדים והתחילו לקפץ לידנו ונגמר עם 2 שעלו בשקט על השולחן ועלו על הצלחת והתיק שהיו מונחים שם.
וככה בכל רגע במשך מספר פעמים שעלה גוק נאלצנו לקום במהירות ולקחת בידינו כמה שיותר חפצים שלא יבואו במגע עם הגוקים האלה שנושאים איתם זיהומים ומחלות.
ועל הדרך לקוחות שהבחינו במתרחש עזרו לנו לסלק את הגוקים מהשולחן ולפוצץ אותם על הרצפה כך שתוך כמה דקות היו סביבנו מספר גופות של גוקים שיצא מהם נוזל לבן מרוח על הרצפה. ופתאום שכחנו שאנחנו צריכים לחזור לשבת בכסאות ולהמשיך לשבת לאכול את ההמבורגר אחרי מה שראינו, עד כמובן הגוקים הבאים שיצוצו.
לאחר מספר פעמים שקמנו הבנו שהמצב לא יכול להמשיך ופשוט נעמדנו שם עם הדברים בידיים ובמשך כמה דקות של התעלמות מצד הצוות ניגשנו למלצר ושאלנו מה עושים במצב כזה והאם אפשר להעביר אותנו מקום והוא כנראה שלא בסמכותו טען שאין לו מה לעשות כרגע.
בנתיים הגיעה מלצרית אחרת שלתדהמתי התחילה לפתוח מפיות אוכל ופשוט לתפוס ביד גוקים חדשים שקפצו מהרצפה.
באותו רגע עלתה בראשי המחשבה שאם המלצריות הפכו במסגרת העבודה הזאת ללוכדות גוקים מקצועיות וכמה נראה שהן רגילות לאסוף גוקים ביד, מעניין אותי דרגת הזוהמה שהולכת בתוך המטבח שמשם יוצא האוכל היישר לקיבות של הלקוחות.
במידה והסיפור היה מסתיים כאן אפשר לומר שזה עוד היה "נסלח" וכבר באותו הערב
הייתי שוכח ממה שקרה ובטח שלא טורח לכתוב תגובה כזאת למקום שעד שלשום עוד היה לי כבוד אליו.
אבל הכל השתנה כשהגיע מר אורן משה שמתהדר בתואר "מנהל הפאב" ודיבר כלפי לקוחות ותיקים של הפאב כמו ילד בן 16 שעדיין לא התבגר ועם אגו שמגיע לשמיים. ברגע שהגיע הוא אמר "אז יש פה גוקים אז מה בבית שלך אין גוקים?" ואני שאלתי אותו "זה נראה לך הגיוני שבמקום שמגיש אוכל ללקוחות יסתובבו גוקים בין הרגליים ויעלו על הצלחות?"
אז התשובה שלי היא - לא אורן משה, בבית שלי אין גוקים ובטח שלא על השולחנות כי אצלנו דואגים לנקות ולעשות ריסוס כדי שזה לא יקרה. אולי אצלך בבית יש גוקים וזה בסדר, הבעיה היא למה במסעדה שלך שאתה מארח אנשים מבחוץ יש גוקים, מה שלך נראה נורמלי לאדם הסביר זה לא נורמלי.
לא היה יותר פשוט לשלם על ריסוס או אנשי מקצוע שעוסקים בתחום במקום לחסוך בדבר ככ חשוב??
ברגע הזה אמרתי לו את מה שכל אדם נורמלי היה אומר - "ככה לא נותנים שירות". ומאותו רגע אורן משה שינה את הבעות פניו לזועפות ותקיפות יותר, נצמד אליי עם כף יד פתוחה וזרק לי בלחש כמו עבריין צעצוע4פעמ"תן גז" כאילו לרגע הוא שכח שהוא בחור בן 32 שאמור לנהל פאב
ולא אמור לאיים על לקוח שפרנס אותך במשך 5 וחצי שנים.
שמע אחי, אני לא יודע מי הפקיד בידך את ניהול המקום - אבא ואמא, קבוצת משקיעים או אולי אתה עצמך.
מה שבטוח זה שאתה לא במקצוע הנכון, אתה לא יודע לתת שירות, אתה לא יודע לקבל ביקורת, אתה לא יודע להתמודד עם בעיות ככ פשוטות ואם אתה מאבד שליטה על שירות כזב בסיסי שאתה לא יודע לתת, אני חושב שאתה צריך להחליף מקצוע. ולפני הכל להתבגר ולהתנהג כמו שבחור בן 32 שמנהל צוות צריך להתנהג ולקבל על הדרך עוד קצת שכל בקודקוד כי אם היה לך מספיק שכל לא היית מגיב כמו ילד בגן שחושב שאפשר להתנהג ללקוחות שמפרנסים אותך כמו לילדים שרבו איתך בבית ספר.
אני לא מתפלא למה המקום הדרדר בשנים האחרונות כשרואים מי "המנהל" שלו.
אולי עדיף שהיית יושב בבית ונותן למלצרים ובעיקר למלצרית הבוגרת (שאני מעריך שזאת הייתה אשתך) לנהל את המקום כי הנוכחות שלך רק עושה נזק למקום ואתה בהחלט צריך לקחת ממנה כמה שיעורים ביחסי אנוש.
נותן שירותים צריך לדעת לקבל ביקורת בונה וממי הוא לא ילמד מאשר ביקורת של לקוחות??
ואני מבטיח לך שאם לא היית שם והיית נותן לאשתך לנהל את הבעיה עם הדיבור העדין והסבלני שלה
הכל היה מסתיים בצורה יפה ואנושית. מהבילוי הלא מוצלח הזה הייתי שוכח מהר ועובר הלאה כל עוד היית אומר "סליחה אחי, טעות שלנו, בואו תעברו לשולחן וכסאות גבוהים" ואם אין לכם מקום פנוי גבוה שאנחנו יכולים לשבת בו, יכולת להפעיל היגיון בסיסי של ילד ולראות שאי אפשר לשבת בשולחן עם גוקים מטיילים ופשוט להגיד כנק מוצא אחרונה "אני מתנצל ואני מבין אתכם, שיהיה לכם ערב טוב".
וככה היית מונע עגמת נפש שנגרמה בעקבות ההתנהגות המבישה שלך וכבר לא בגלל הג'וקים שנשכחו לנוכח ההתנהגות הכושלת שלך.
שיעור בסיסי ביחסי אנוש.
ואציין שזו הפעם הראשונה שאני כותב ביקורת שלילית על מסעדה כלשהי והיו לי חוויות לא נעימות במקומות אחרים אבל לא בעוצמה הזאת. ידוע לי כמה קשים ונזילים עסקי המסעדנות ושלא צריך למהר לקטול מקומות גם אם עוברים חוויה לא נעימה אבל מה שעשה הבחור הזה לא משתווה לשום דבר שהכרתי. ואם המקום באמת חשוב לך - כדאי שתתן לאשתך לנהל אותו כי אפילו כמנקה שירותים אתה לא יכול לתפקד שם.
וכמובן שאדאג שכל חולוני וכל אדם מהמרכז שאני מכיר לא יישב שם כל עוד אתה מנהל את המקום ובטח שאדאג ללא שום טיפת רחמים כלפיך להעביר את ההקלטות
והתמונות לכל הגורמים הרלונטיים כולל רשתות הפרסום ומשרד הבריאות כדי שיבדקו לך מה הולך אצלך בתוך המקום ובעיקר ידעו כמה אדם בזוי אתה
הנכס הזה בבעלותך או בניהולך? קבל בעלות על הפרופיל שלך בחינם כדי להגיב על חוות דעת, לעדכן את הפרופיל שלך ועוד הרבה יותר.