כיצד אורזים משפחה זוג + 3 נערים (16, 14, 12)טיול לאירופה ביולי 2023?
בחשיבה מוקדמת ובחוכמה: אין מי שאוהב לסחוב.
הרעיון: לקחת רק כמות ציוד הכרחי. למחזר בגדים יבשים ונקיים (פרט ללבנים) ולהחליף רק כשצריך. לייבש בלילה וללבוש שוב בבוקר.
אנחנו לקחנו רק מזוודה אחת גדולה. בה לקחנו גם תיק נסיעות ריק בגודל בינוני שיוכל לעלות לקבינה במטוס בחזור (למקרה שנקנה מזכרות/דברים לישראל). ( מראש החלטנו שזה לא טיול קניות וליתר בטחון) + כל אחד תיק גב שהלך איתו. בסוף, החזרנו בגדים נקיים שלא לבשנו שם. היה מאורגן בגלל משמעת של כולנו.
- איך טיילנו בכל יום ?
עם תיק גב איכותי ובו: כובע מצחייה, מים , מגבונים, קרם הגנה, כריכים וחטיפים, מעיל גשם (באירופה יש גשמים גם ביולי אוגוסט) ושקית אחת של בגדי החלפה: תחתונים, גרביים, מכנסים, חולצה (עוד מהארץ למקרה שהמזוודה לא תגיע). השקית עוברת לתיק הגב לפארקי המים וימים "רטובים". בפועל, לא הצטרכנו כי הילדים התייבשו היטב ולבשו את הבגדים איתם הגענו לפארק. במלון מתקלחים. לובשים מגדים נקיים.
מזון (כשר) : כדאי להצטייד מראש לכל יום. לכל ילד היה בתרמיל הגב מישראל: טונה, קרקרים, תירס, גרגרי חומוס וירקות. לקחנו ציוד קל של צלחות וסכום רב פעמי (קל!) וזה עזר לנו בטירוף. עשינו פיקניקים מדהימים בלי בעיה. (הישראלי היפה אוסף אחריו את הזבל שיצר וזורק בהזדמנות הראשונה בפח מסודר.) היתר, קנינו במינימרקטים שראינו מיד שהגענו למקום הלינה. לא לדחות קניות כי אח"כ צריך לנסוע במיוחד וזה גוזל זמן יקר.