עברית למטה
I gave it a 4 star review in the past, and if I could I wouldn't even give it 1 now. My first 1 star review here if I'm not mistaken, which says a lot.
I didn't go to a restaurant since the Covid-19 outbreak and the recession that followed it, since I was suspecting even fine dining places gonna try to cut corners wherever they can to save money. Boy, I was right, but I had no idea it would be that bad. It took about 10 minutes for us to find a waiter to take our order since we sat down. the place was almost empty and they were still understaffed. 2 cooks for the entire place. And it's just the beginning.
We had Mushrooms Risotto and Fried Eggplant chips for appetizer. They came before the drinks, which were just 2 bottles of coke. The chips were soaked in oil, and the Risotto came way too hot, and completely cooled in 3 minutes - both are classic indications of microwave use. The truffles that were listed in the description weren't truffles, it was that fake "truffle oil" mediocre places use that has no truffles in it.
But the worst was the fact the dish was FULL of spinach. Now I don't eat anything green, especially not spinach, so no way I would've ordered it if it was listed in the description. But maybe I didn't notice, so I checked the menu again, and again - no mention of spinach nor any green leaves. It took me a few minutes to pick them all out before I could start eating, it was full of them. I asked the waitress what's the matter with it, she went to the kitchen and came back telling me sometimes the cooks add it for decoration. Now this wasn't just an honest mistake, this was a full blown lie. The dish did in fact come with a Rosmarin leaf on top as decoration. The spinach was all over the dish - on top, at the bottom, covered by the Risotto. That's not decoration in any definition, that's a place trying to cut expenses and use a cheap ingredient to enlarge a dish. If a place is struggling it can raise prices or add cheaper ingredients and list them in the description. Adding stuff that weren't listed, and then boldly lying about why it was there, that's just a scam. They gave us 2 shot sized ices margaritas as a compensation, and went cheap even on the Tequila.
For Mains we had the Goose Confit and Cod Curry. we waited 20 minutes from clearing the table off the appetizers until they came. Or should I say until IT came, because the Curry came before the Confit. The Curry dish was 90% Curry and rice 10% fish. The Goose was 90% bone, skin and vegetables. and 10% meat. We were beyond underwhelmed, both tasted like amateur home cooking - dry, bland, boring.
I have to add all dishes, including the appetizers, didn't look appetizing to say the least, more like in workers' restaurants. Usually that alone is a big deal for me, but there were so many worse things, it was the least of my problems. We couldn't even think of getting desserts, and we ALWAYS get desserts. about 400 nis for 2 people with no alcohol nor desserts and not including tip, we never felt so robbed. We will never, ever, ever go there again even if they'll pay us for it. What a shame.
נתתי למקום 4 כוכבים בעבר, והלוואי ויכולתי לתת פחות מכוכב אחד אחרי היום. נראה שזו הביקורת הראשונה שלי פה שמקבלת כוכב אחד בלבד, וכבר היו כמה חוויות מזעזעות, אז רק מזה אפשר להבין כמה זה היה נוראי.
מאז התפרצות הקורונה לא הלכנו לאכול במסעדה כי הייתה לי הרגשה שעם המצב הכלכלי הגרוע גם מסעדות היוקרה ינסו לחתוך באיכות השירות והמנות כדי לחסוך עלויות, אבל לא תיארתי לעצמי שזה יהיה כל כך גרוע. לקח למלצרית 10 דקות לקחת מאיתנו הזמנה מרגע שהתיישבנו, וגם זה רק אחרי שקראתי לה והיא סוף סוף ראתה אותי. המקום היה כמעט ריק לחלוטין ועדיין היה חוסר בעובדים. במטבח היו סך הכל 2 טבחים.
למנה ראשונה הזמנו את הריזוטו פטריות והצ'יפס חצילים. המנות אשכרה הגיעו לפני השתיה, וסך הכל הזמנו 2 בקבוקי קולה. הצ'יפס היו ספוגים בטונה שמן, והריזוטו הגיע רותח והתקרר לגמרי תוך 3 דקות - שני סימנים מובהקים לחימום מנה שהוכנה מראש במיקרוגל. גם פטריות הכמהין שהיה רשום כאחד המרכיבים בריזוטו לא היה כמהין ואפילו לא פטריות אלא ה"שמן כמהין" שמקומות זולים משתמשים בו כדי לדמות את הטעם של הפטריה אבל אין בו שום כמהין וזה סך הכל טעם לוואי.
אבל הכי גרוע היה שהמנה הייתה מלאה בתרד, מלאה לגמרי. עכשיו אני לא נוהג לאכול שום דבר ירוק, בטח לא תרד, אז אין מצב שהייתי מזמין את המנה אם תרד היה אחד המרכיבים. אבל אולי לא שמתי לב, אז בדקתי את התפקיד שוב ושוב ואכן אין שום אזכור של תרד או כל עלה ירוק אחר. לקח לי כמה דקות להוציא את כולם אחד אחד לפני שהתחלתי לאכול, כמות מטורפת של עלי תרד. שאלתי את המלצרית מה הפשר של זה, היא הלכה למטבח לשאול ואמרה שהטבחים לפעמים שמים עלים בשביל קישוט. פה הבנתי שזו לא טעות תמימה אלא שקר מוחלט. המנה אכן הגיעה עם ענף רוזמרין בודד מעל לקישוט שהוצאתי, אבל התרד היה מפוזר בכל המנה, מלמעלה למטה ומכוסה לגמרי בריזוטו. כל פעם שהזזתי חלקים עליונים התגלו עוד ועוד עלים מתחתיהם. דבר כזה לא נועד לקישוט בשום מצב, זה נטו ניסיון של המסעדה לחתוך בהוצאות ולהכניס מרכיבים זולים יותר כדי להגדיל את נפח המנה. עכשיו אם מקום כלשהו מתקשה כספית אני לגמרי יכול להבין העלאה של המחיר או שימוש במרכיבים זולים יותר כל עוד הם מפורטים. אבל להוסיף מרכיב זול בלי שהוא רשום בתיאור המנה בכלל, וכל כך הרבה ממנו, ועוד לנסות לסבן אותי שמדובר בקישוט? זו כבר רמאות לשמה. הם נתנו לנו כפיצוי שתי כוסות מרגריטה. "כוסות", יותר כמו שוטים ואפילו שם הם התקמצנו בטקילה שזה אחד המשקאות האלכוהוליים הזולים ביותר.
לעיקרית הזמנו קוד לבן בקארי ושוק אווז קונפי. חיכינו 20 דקות מאז שפינו לנו את השולחן מהראשונות ועד שהן הגיעו, או יותר נכון עד שהיא הגיעה, כי הקוד בקארי הגיע לפני השוק אווז. איך מסעדה שמתיימרת להיקרא "יוקרה" לא מביאה את המנות ביחד? זה הכי חובבני שיש. הקארי הייתה 90% קארי ואורז ו-10% דג. השוק אווז הייתה 90% עצמות, עור וירקות ו-10% בשר. אין מילים כמה שזה היה מאכזב. שתי המנות היו ברמה של בישול ביתי חובבני - יבשות, תפלות ומשעממות.
אני גם אוסיף שהמנות נראו הכי רחוק שיש ממעוררות תיאבון, במקרה הטוב מסעדת פועלים. זה כשלעצמו מוריד לי ברמות כשמדובר במסעדת שף, אבל היו כל כך הרבה דברים מזעזעים יותר שזה הרגיש כל כך בקטנה. לא עלה בדעתנו אפילו להזמין קינוחים, ואנחנו *תמיד* מזמינים קינוחים. כמעט 400 ש"ח לא כולל טיפ לשני אנשים בלי שום אלכוהול וקינוחים, יצאנו בהרגשה ששדדו אותנו. בחיים, אבל בחיים לא נחזור לשם שוב גם אם ישלמו לנו. בושה וחרפה.