היינו במלון בראש השנה במסגרת קבוצה דתית שארגנה מתן תיירות.
התארחנו בסוויטה בקומה 7 של הבניין המרכזי. בבניין 3 מעליות כאשר אחת מהן מופעלת בשבת במנגנון "מעלית שבת
בשני ימי ראש השנה, בבוקר, לא פעלה מעלית השבת. רק לאחר שהגיע איש התחזוקה של המלון הופעלה מעלית השבת.
בברור שעשיתי עם עובדי המלון מתברר שזה לא מקרה יוצא דופן אלא סיפור שחוזר על עצמו בכל שבת.
התברר לי כי הנהלת המלון, כדי לחסוך בחשמל, מנתקת בליל שבת 2 מעליות, כולל את מעלית השבת, ומשאירה ללילה רק מעלית אחת רגילה פועלת.
בשבת בבוקר צריך את הטכנאי שיפעיל מחדש את מערכת השבת של המעלית.
כלומר......
אורח שומר שבת לא יכול לצאת מהחדר בליל שבת במהלך כל הלילה, אלא רק במדרגות.
חילול שבת של הרבה אנשים לצורך חיסכון שולי בחשמל. אני חיכיתי כל בוקר כמעט שעה עד שהגיעה מעלית עי עובד גוי. רבים אחרים, מבוגרים מהקבוצה שלנו, התייאשו וחיללו שבת וחג בשימוש במעלית רגילה.
כמובן שטיפול העובד בהפעלה חוזרת של המעלית כרוכה בחילול שבת שלא היה הכרחי חוץ מהרצון של ההנהלה לחסוך בחשמל.
את השהות במלון הזמנתי כאמור בחברת מתן תיירות לאחר בדקתי עם הפקידה שיש בבניין מעלית שבת, תוך הדגשה שאני מוגבל בהליכה ומדרגות, בשבילי, לא אקטואלי.
אני משאיר לשומרי שבת להסיק מסקנות האם ניתן לסמוך על כשרות של מלון שכדי לחסוך חשמל של הפעלת מעלית במהלך הלילה מוכן, ביודעין, לגרום לחילול שבת ודאי לאורחים רבים.